Времето през уикенда – облаци и дъжд

30.01.2021 8:41

Днес до обед времето ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, а по по-високите места в предбалкана – от сняг. След обед валежите ще спрат и от запад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Вечерта ще бъде почти ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 1° и 3°. Максималните температури ще са между 5° и 8°.


Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно с валежи от сняг, а под 1200 м – от дъжд. Ще духа силен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 2°. Максималната температура на 2000 м ще е около -8°.
В неделя до обед ще има разкъсана, а след обед – значителна облачност. Вечерта и през нощта срещу понеделник на много места ще вали дъжд. Ще духа слаб, по поречието на Дунав до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. Максималните температури ще се повишат и ще са между 9° и 12, само в северозападните райони ще останат по-ниски – между 5° и 7°.
Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно с временно разкъсване на облачността. Вечерта ще има валежи от сняг, а под 1300 м – от дъжд. Ще духа силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 4°. Максималната температура на 2000 м ще е около -4°.
Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: