Какви земеделски машини се използват през различните сезони?

28.01.2021 11:35

Сектор “Селско стопанство” непрекъснато се развива. А заедно с него своята ефективност подобряват и фермерите, благодарение на инвестициите в нови и модерни земеделски машини.

Днес, когато световен проблем е работната ръка, повече от всякога земеделските стопани се нуждаят от здрави, прецизни и надеждни земеделски машини, която може да им гарантират добре свършена работа за по-кратко време и с по-малко ресурс.

За да изберат правилно своята агротехника, стопаните трябва да са наясно за какво служат различните видове машини, както и кои, кога се използват.

Трактори

Започваме с тракторът, тъй като това е една от основните машини в земеделието, но и в стопанството на всеки един фермер. Това е техниката, която присъства всекидневно в работата на земеделците. На пазара за агротехника у нас се предлагат колесни и верижни трактори. Но освен тези две базови разделения по тип, те биват много и различни модели. 

Тракторите могат да се използват за различни цели, това прави и работата с тях възможна целогодишно. В земеделския сектор те са предназначени да извършват основните видове обработка на земята – плитка и дълбока обработка – оран, сеитба и прибиране на реколтата, заедно с агрегатиран към тях подходящ инвентар. Могат да се извършват и междуредови обработки при различни окопни култури, като заедно с това, е възможно те да се ползват и за транспорт, в комбинация с ремарке или пък в строителството.

Сеялки 

Ако едно време семената са се поставяли на ръка в почвата, днес нещата изглеждат по много по-различен начин. Сеялките, в частност техните сеитбени апарати и изсяващи секции, непрекъснато се обновяват, с цел по-голяма функционалност и ненадмината прецизност.

Съвременните земеделски машини предлагат множество позитиви в съпоставка с механичната сеитба. Но освен това те са много по-лесни за управление, с редица опции, интуитивен дизайн и голяма точност. Всичко това рефлектира върху сеитбата, а впоследствие и върху добивите и печалбата на стопанството. На пазара има различни видове машини, които се използват за редови или слети култури.

Комбайни

На второ място по важност след трактора можем да поставим комбайна като агротехника от първа необходимост. Всеки един земеделски стопанин е наясно, че успешното прибиране на реколтата означава доходоносен бизнес. Избирайки комбайн, земеделците трябва да бъдат изключително внимателни, тъй като именно това е техниката, която вярно ще им служи през следващите 10 години. 

Има различни видове специализирани комбайни, подходящи за прибиране на зърнено-житни култури, маслодайни култури, памук, ориз, картофи, ягодоплодни, череши, грозде и други. 

Наред с комбайна, фермерите трябва да изберат и качествен хедер, който да им гарантира максимален добив, съответно по-добра рентабилност. У нас се предлагат различни универсални и специализирани хедери, подходящи както за една, така и за комбинация от култури. 

Сламопреси

Последни, но не и по важност, са сламопресите. Именно те определят колко качествено ще бъдат изхранени животните в стопанството. А с висококачествения фураж идва и голямата продуктивност и добавена стойност на селскостопанските животни.

Всъщност, днес необходимостта от сламопреса нямат единствено животновъдните стопанства. Тя заема достойно място във всяко земеделско стопанство, което използва сламата като алтернативно гориво или пък си докарва допълнителен доход от продажбата й. Сламопресата се използва непосредствено след жътва.

Всички машини на едно място

В сайта на Titanmachinery.bg ще намерите лесно и бързо вашата нова земеделска техника. Сайтът предлага голямо разнообразие от модели и модификации машини – трактори, комбайни, сеялки, сламопреси, в зависимост от вида и големината на всяко едно стопанство.

Попитайте ни и купете най-добрата агротехника

За да бъдете сигурни, че ще се сдобиете с най-доброто решение за вашето стопанство, влезте в сайта на Titanmachinery.bg и разгледайте всички категории и обяви за земеделски машини. Не се колебайте да ни се обадите на посочените контакти, за да получите своята персонална оферта още днес! 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: