И тази година в Плевенска област ще бъдат подпомогнати абитуриенти в неравностойно положение

28.01.2021 8:52

Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ организира за седма поредна година в Плевен „Фестивал на красотата 2021“. Това съобщи председателят на сдружението Слави Михайлов. Целта на инициативата през изминалите години беше да се осигурят чрез дарения тоалети и обувки за абитуриенти, които са в неравностойно социално положение и са добри ученици в Плевен и региона, както и провеждането за тях на звезден бал. Предвид извънредната епидемична обстановка и невъзможност да се организират масови събития тази година Сдружението си е поставило за цел да осигури еднократно финансови средства на абитуриентите, които ще бъдат подпомогнати. Това са младежи в неравностойно положение – сираци, с един родител и от многодетни семейства с остри социални и здравни индикации, казва Михайлов.

Средствата ще могат зрелостниците сами да решат дали ще използват – за покриване на разходи за предстоящия им бал с класа или разходи за покриване на такси за кандидатстване в университет.

От сдружението на сираците очакват от утре, 29 януари до 20 февруари предложения от директорите на училища за деца, които имат нужда от подкрепа – сираци, с един родител и от многодетни семейства с нисък социален статус. Писмата ще се приемат на имейла на сдружението [email protected], поясни Михайлов. Досега чрез дарителската инициатива са подпомогнати общо 239 зрелостници, които са получили мечтания тоалет за абитуриентския бал, незабравима празнична вечер с участието на популярни изпълнители, както и съдействие за работа и продължаване на образованието си във ВУЗ, каза председателят на НССБ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: