Община Гулянци закупи апаратура и телевизори за общинската болница със собствени средства и дарения

27.01.2021 9:05

Дарителската акция „Заедно сме силни” за справяне с COVID-кризата на местно ниво, която кметът на община Гулянци Лъчезар Яков инициира в началото на извънредната епидемична обстановка, даде резултат и благодарение на благодетели по сметката са събрани  13 590 лева. По волята на дарителите със средствата беше подпомогната дейността на МБАЛ гр. Гулянци, информират от Пресцентъра на местната управа.

За лечение на пациентите в Ковид-отделението бяха закупени са осигурени пет броя кислородни апарати и консумативи за тях на обща стойност 11 000 лева  – два със средства от дарения и още три със средства от общинския бюджет.  Преди дни за стаите в болницата бяха закупени 33 телевизора в комплект с  оборудване и антени, също със средства от дарения в размер на 7 000 лева. Телевизорите вече са монтирани.

Отделно през изминалите месеци общината подпомага болницата в снабдяването с бързи тестове за ковид, маски, предпазни костюми.

„Лечението при нас на пациенти с ковид, а и не само е добре обезпечено с кадри, консумативи и апаратура.” – коментира д-р Яков, управител на МБАЛ гр. Гулянци. – „Смея да кажа, че се справяме добре и искам да благодаря на екипа на болницата и на Общината, че сме заедно в тази битка.”

Според кмета на общината Лъчезар Яков в сложната ситуация с пандемията общинската болница е поставена пред сериозно изпитание: „За съвсем кратко време управлението и персонала се адаптираха към новите, бих казал екстремни условия и оказаха на пациентите с ковид качествена и адекватна помощ и грижа. Респект и благодарност за всеотдайността и куража, наред с професионализма, защото тези хора спасяват животи с риск за собственото си здраве. Желанието и усилията ми, като кмет на община, са насочени към запазване и развитие на лечебното заведение и другите здравни структури, защото е от изключителна важност те да функционират тук на място, създалата се ситуация за пореден път доказа това.”

Общинското и болнично ръководство изказват огромната си благодарност към дарителите, които със своя жест подпомогнаха лечението на болните и създадоха радост на всички пациенти в трудните за тях дни. Дарителската кампания „Заедно сме силни” остава отворена и всеки, който желае да подпомогне дейността на общинската болница или другите дейности по справяне с пандемията, може да го направи чрез Община Гулянци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: