Шестима задържани при спецоперация в Плевен, засечени да крадат катализатор от „Опел“

25.01.2021 9:59

На 22 януари 2021 година в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия „Кражби на вещи и части от МПС“. В акцията са участвали служители на Първо РУ, Второ РУ и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Действията са стартирали след  получен сигнал за извършена кражба на катализатор от лек автомобил „Опел Корса“ в района на стадион в областния град. Засечени са два автомобила „Дайхатсу Сирион“ и „Тойота Ярис“, оттеглящи се от местопрестъплението и насочващи се по улица „Цар Самуил“ в посока кръгова връзка. След извършени незабавни заградителни мероприятия, автомобилите са спрени на улица „Дойран“. Непосредствено след подаване на светлинен и звуков сигнал за спиране по образец от служители сектор „Пътна полиция“ – Плевен, пътуващите в автомобилите започнали да изхвърлят вещи.

В колите са установени и задържани шестима – 23-годишен и 22-годишна от град Долни Дъбник и двама 18-годишни и 22-годишен и 22-годишна, плевенчани. Намерени са изхвърлените вещи и е изяснено, че те са: инкриминираният катализатор, крик и техническо средство за срязване на метални тръби. Извършен е оглед от разследващ полицай при Второ РУ – Плевен и експерт от Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура  – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4 от НК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: