Променлива облачност и положителни температури през уикенда

23.01.2021 8:33

Днес ще има променлива облачност. Сутринта ще бъде разкъсана средна и висока, около обед ще намалява до слънчево, а вечерта ще бъде предимно облачно. Ще духа умерен, на места до силен вятър от южната четвърт. В крайните северозападни райони ще остане почти тихо и сутринта там ще се образуват мъгли. Минималните температури ще бъдат между 1° и 5°, но в района на Видин и Лом ще останат отрицателни – между -2° и 0°. Максималните температури ще са между 9° и 12°, а в районите с мъгли с 3-4 градуса по-ниски.


Над западните и централни части на Стара планина ще има разкъсана, по-често значителна облачност и през нощта срещу неделя на много места ще превали слаб сняг, а под 1500 м – дъжд. Ще духа бурен вятър от юг. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6°. Максималната температура на 2000 м ще остане около -3°.
В събота срещу неделя на много места ще превали слаб дъжд. Сутринта валежите ще спират – най-късно в централните части. В неделя ще има променлива облачност. В западната половина на Дунавската равнина ще бъде предимно слънчево, като в крайдунавските райони почти до обед ще има мъгли или ниска слоеста облачност. В централните части сутринта ще бъде облачно. Около обед облачността ще се разкъсва и след обед ще намалява до слънчево. Вечерта навсякъде ще се заоблачи. През деня ще духа слаб, на места в централните части до умерен вятър от югозапад-запад. Вечерта вятърът ще смени посокота си и ще бъде умерен от югоизток-изток. В северозападната част и по поречието на Дунав, с изключение на района около Свищов минималните температури ще бъдат между 2° и 4°, а максималните ще са между 4° и 6°. В останалата част от региона минималните температури ще бъдат между 6° и 8°, а максималните – между 9° и 12°.
Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: