Министърът на МВР проведе работни срещи със служители на районните управления в Плевенско

22.01.2021 7:38

В рамките на работно посещение министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районните полицейски управления в Долни Дъбник, Кнежа, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол и Белене. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.


Не е лека работата в малките населени места, но през изминалата година се справихте успешно с поставените задачи – заяви министър Терзийски. Той поздрави служителите за постигнатите резултати – както по основните линии на дейност, така и във връзка с допълнителните отговорности, с които са натоварени в условията на пандемията от COVID-19. Министърът даде добра оценка за работата по контрол на противоепидемичните мерки. ОДМВР-Плевен е на едно от първите места в страната – с образувани 240 досъдебни производства и 80 осъдителни присъди за нарушения на Закона за здравето.


Ръководството на министерството следи постоянно динамиката на заболеваемостта сред състава, посочи министърът. Той увери колегите си, че в Медицинския институт на МВР е създадена отлична организация, а те и близките им могат да разчитат на професионалната помощ на специалистите от института.
По време на работните срещи бяха дискутирани организационни въпроси, поставени от служителите, техническата, материална и кадрова обезпеченост. Беше обсъдена и координацията с „Гранична полиция“ на районните управления, в чиято територия влизат участъци от р. Дунав. Министърът благодари за духа и мотивацията за работа и пожела една по-добра и ефективна година.

Срещите бяха проведени заедно с директора на ОДМВР-Плевен старши комисар Веселин Вътов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: