Момченце е първото бебе, родено през 2021 година в община Левски

21.01.2021 12:58

По традиция, на 21 януари – Бабинден , кметът на община Левски – Любка Александрова честити щастливото събитие на родителите и отправя сърдечен поздрав към акушер–гинеколозите, към всички, които имат привилегията и отговорността да помогнат за появата на нов живот.


Днес, в Деня на родилната помощ, в АГ отделението на „МБАЛ – Левски” ЕООД, хубавата традиция събра отново екипа за празничен поздрав и признателност, за надежда.
Първото бебе, родено през 2021г. , жител на община Левски е Иван Панталеев Иванов. Той идва на този свят на 6 януари с операция „секцио” в 19,10 ч., цели 3,900 и 52 см. в АГ Отделението на болницата в Левски. Иван е първо дете на Златина Златева и Панталей Мераков. За своята радост, първа рожба, благодарят на екипа: д-р Петков , д-р Пенчев, д-р Димитров, д-р Петкова, акушерката Даниела Русанова, анестезиолога Янка Русанова, санитарката Митка Николаева.
Кметът на община Левски – Любка Александрова поздрави първия гражданин на общината за 2021г. и пожела да е здрав и щастлив, да се радва на много любов от своите родители. Да има спокойно и щастливо детство, да порасне голям мъж и се научи да сбъдва мечтите си.
Кметът на общината сърдечно поздрави и екипа на отделението, който в трудните времена се бори за живота. Високият професионализъм на експертния екип, начело със завеждащия АГ отделението д-р Петков, въпреки трудностите, показва, че когато се работи и с любов, успешно се отстоява на предизвикателствата, подчерта г-жа Александрова. Здраве и сила да продължават да помагат живота да се ражда, повече бебенца през годината, пожела, и заяви и занапред подкрепата на Община Левски.
С песни и наричания, по стара българска традиция, ЖФГ „Детелина” при НЧ „Георги Парцалев-1901” поздрави бебенцето, семейството, акушер-гинеколозите и всички в отделението. Песни ,цветя, здравец и подаръци прибавиха градус настроение към празника.
Днес не се очаква раждане, но не се знае …В отделението винаги са готови да посрещнат при необходимост родилки с отговорност и професионализъм към новият живот и неговите създатели – за радост и надежда.

Текст и снимки: Пресцентър на Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: