„Републиканци за България“ откри свой офис в Плевен

20.01.2021 19:54

„Републиканци за България“ откри днес официално свой офис в Плевен. По този повод лидерът на партията Цветан Цветнов дойде в града заедно със зам.-председателя Павел Вълнев и адм.секретар и говорител Виктор Серафимов. На пресконференция бе представен и областният лидер Христослав Михайлов. Цветанов подчерта, че за кратко време в област Плевен са създадени структури в над 90% от общините.

Предстоят ни много важни избори, в които всеки един от нас трябва да направи своя избор. Надявам се чрез медиите да дадем възможността на негласуващите български граждани да направят своя избор, защото ние знаем, че през последните години над 50% са негласуващите. Това означава, че към настоящия момент представителността на сегашния парламент е на по-малко от половината българи, които имат правото на глас, подчерта Цветанов. И добави, че високата избирателна активност ще е най-доброто противодействие на купения и корпоративния вот.

Павел Вълнев коментира, че по време на негови срещи в Чикаго с българи е израено недоволство от последните изказвания на Валери Симеонов, който посъветва сънародниците ни зад граница да хванат самолета, ако искат да гласуват на парламентарните избори. Така близо 2 млн.българи в чужбина бяха умножени по 0, заяви Вълнев. Той не подмина и ситуацията с малкия и среден бизнес у нас в условията на коронакризата като подчерта, че държавата с нищо не помага и така се стига до фалити в туризма, ресторантьорството и в други сектори.

По отношение на заявеното намерение от правителството за това оборудването за АЕЦ „Белене“ да бъде използвано за нов блок в АЕЦ „Козлодуй“ Цветанов коментира, че това е доказателство за липсата на визия в сектор Енергетика от настоящото управление. Не е нормално 4 години в този управленски мандат да изведеш като приоритет АЕЦ „Белене“ и в последния месец преди прекратяване мандата на правителството и парламента да вземеш решение за преместване на реакторите в Козлодуй. Това показва, че няма абсолютно никакъв хоризонт в сектор Енергетика, който да дава устойчивост и прогнозируемост както за инвестори, така и за хората в различните населени места, подчерта Цветанов.

„Републиканци за България“ ще участват със свои кандидати на частичните местни избори за кмет в три села на област Плевен, насрочени за 28 февруари.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: