Започва четвъртият етап от изграждането на отводнителния канал в село Брест

20.01.2021 13:31

Община Гулянци получи финансиране и ще стартира дейностите по проект „Реконструкция на открит отводнителен канал в с. Брест – четвърти етап”. Средствата са отпуснати по линия „Бедствия и аварии” от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, информират от Пресцентъра на местната управа.

Проект „Реконструкция на открит отводнителен канал в с. Брест” е един от най-големите инфраструктурни проекти на Община Гулянци, на обща стойност близо 2 милиона лева. Това е причината той да бъде реализиран на етапи. През 2012 година бе изпълнен първият етап от строителството на стойност 675 774,64 лева. През 2014-та приключи вторият етап на проекта на стойност 439 985 лева. През 2018 година за 179 032 лева беше изцяло ремонтиран третият участък от канала, който преминава през централната част на селото, заедно с прилежащата му инфраструктура.

Сега започва изпълнението на финалния четвърти етап на стойност 689 366 лева. Строително-ремонтните дейности включват изграждането на отводнителен канал и съоръжения по съществуващото трасе от най-високата западна част на селото – близо до извора до ремонтираната на трети етап част от канала. Дължината е 155,32 м. Проектът предвижда и възстановяване на прилежащата пътната инфраструктура на улиците „Средна гора” и „Симеон Велики”, както и изграждането на нов обслужващ път за експлоатация и обслужване на хидротехническите съоръжения.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: