Пешеходец пострада при катастрофа

15.01.2021 8:59

Снощи около 18:30 часа от тел.112 е получен сигнал за настъпило ПТП  на главен път І – 3 /Бяла – Ботевград/, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Инцидентът е станал в село Радомирци на кръстовището на улица „Васил Левски“ и улица „Дебиобрадска“. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР. Извършен е оглед, при който е установено, че специализиран автомобил „Нисан Кабстар“, с водач 50-годишен плевенчанин, е блъснал пешеходец. Пострадалият мъж е 61-годишен жител на село Радомирци. Той е транспортиран в ЦСМП – Плевен, където е прегледан, като е установено, че има фрактури на шест ребра, без опасност за живота. Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол с уред „Алкотест дрегер“, като пробата му е отрицателна.

На пешеходеца е взета кръв за химическо изследване за наличие на алкохол и други упойващи вещества. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б. „б“, във връзка с чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: