Спецоперация срещу търговията с контрабандни цигари се проведе в Плевенско

15.01.2021 9:02

На 14 януари 2021 година служители на РУ Кнежа при ОДМВР – Плевен са провели полицейска операция по линия „Разпространение на акцизни стоки – цигари без бандерол“. За това информират от Пресцентъра на Полицията в областния град.

В 07.00 часа са извършили проверки на търговски обекти в село Еница. В хранителен магазин, стопанисван от 55-годишен, са намерили да се държат 21 броя кутии с цигари без бандерол – 10 кутии с марка „President Slims“ 100 мм, и 11 броя кутии с марка „Galaxy“ 80 мм. Всичките 420 къса цигари са предадени с протокол за доброволно предаване. По случая е образувана преписка за престъпление по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата продължава служител от икономическа полиция при РУ Кнежа.

В друг търговски обект – магазин за хранителни стоки, собственост и стопанисван от 50-годишен, са установени изложени за продажба 24 броя кутии цигари от различни марки, облепени с акцизен български бандерол, но без да притежава разрешение за търговия с тютюневи изделия, издадено от ТД „Дунавска“ – Русе при агенция „Митници“. С протокол за доброволно предаване за иззети от обекта 7 кутии с цигари с марка „King original red“ 100 mm, 8 кутии с цигари с марка „Rothmans superkings blue“ 100 mm и 9 кутии с цигари с марка „Karelia blue“ 100 mm. За извършената проверка в търговския обект е съставен констативен протокол. Образувана е преписка за извършено нарушение на чл.100 „а“, ал.1 от ЗАДС /Закона за акцизите и данъчните складове/. Работата по случая продължават служители на отдел „МРР Дунавска“ в ГДМРР при агенция „Митници“. Сезирана е прокуратурата в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: