В Единния център за начална подготовка – Плевен се проведе годишен анализ

15.01.2021 9:38
Годишен анализ се проведе вчера в Единния център за начална подготовка – Плевен. На него присъства заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.
Командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов се спря подробно на всички направления, по които е работено през годината, като обобщи, че „извънредната епидемична обстановка е предизвикателство, което е атестат за командирите и техните подчинени да проверят своите възможности и да докажат на дело, че са подготвени да се справят с предизвикателствата на динамично променящата се заобикаляща ни среда“. С добро планиране, подготовка на високо ниво и лична мотивация на военнослужещите, Covid-19 не е повлиял върху изпълнението на поставените цели и задачи.
В своето изказване бригаден генерал Цолов обърна внимание на основните насоки – поддържане, развитие и придобиване на нови отбранителни способности, постоянна бойна готовност, повишаване нивото на оперативна съвместимост на щабовете и боеготовността на формированията. Той изрази и своите очаквания 2021 г. да бъде също толкова динамична, като усилията на всички да бъдат насочени към поддържане нивото на подготовка и повишаване мотивацията на личния състав.
В заключителната част на анализа бригаден генерал Цолов изказа своята благодарност към личния състав на ЕЦНП за положените усилия през изминалата година и пожела новата учебна година да бъде ползотворна и успешна.
Снимки и информация: ЕЦНП – Плевен
#тагове:

НАЙ-НОВИ: