Поредните пияни и дрогирани шофьори засечени в Плевенско

13.01.2021 9:43

За поредните шофьори, управлявали автомобилите си след употреба на наркотици и алкохол, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Вчера в 15.15 часа служители от РУ – Долна Митрополия е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. В село Комарево на кръстовището на улица „Лозенка“ и улица „Хан Кубрат“ е спрян „Опел Вектра“, с водач 18-годишен от селото. Шофьорът е изпробван с техническо средство „Дръг чек“, което отчита, че управлява МПС под влиянието на тетрахидро кабинол. 18-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор в РП – Плевен.

На 12 януари 2021 година около 13.55 часа в град Червен бряг на кръстовище, образувано от улица „Радомирска“ и улица „Бунджовица“ е спрян за проверка „Алфа Ромео“. Лекият автомобил е собственост и управляван от 19-годишна от Червен бряг. При извършената проверка на водача с полеви наркотест „Дрегер дръг чек-3000“ е установено, че управлява МПС  под въздействието на наркотични вещества – тетрахидроканабинол. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителката е отказала кръвна проба във ФСМП – Червен бряг. Тя е задържана за срок до 24 часа.  Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Работата по случая продължава.

На 12 януари 2021 година във Второ РУ – Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК. Същия ден около 09,05 часа в жк „Сторгозия“ при проверка е установено, че 31-годишен от село Ясен управлявал лек автомобил „Опел Тигра“ в нетрезво състояние. Техническо средство „Алкотест дрегер 7510“ е отчело концентрация на алкохол 1,10 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, като нарушителят е отказал даването на кръвна проба. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: