Малчугани от ДГ „Слънце“ – Левски с награди от национален конкурс

11.01.2021 9:34

Децата от ДГ „Слънце” –  Левски, група „Мики Маус”, заедно със своите родители и учителки, откриха и споделиха природни обекти и явления, които са интересни и красиви. Едновременно с това в детската градина научиха повече за тяхната природа, особености и законите, на които се подчиняват. Малките изследователи за първи път направиха и хербарий от различни растения, за тях учебния процес стана по-забавен и интересен.

Красиво подготвените творчески проекти участваха в IV Национален конкурс „Красива природа, красива наука” Лято 2020 г., организиран от Научно-образователен център STEAM и Община Шумен. Сред големия брой изпратени творби от цяла България, компетентно жури от научни ръководители и професори оцени високо творческите проекти на децата от група „Мики Маус”. Те спечелиха колективни и индивидуални награди и грамоти в първа възрастова група. Наградените деца с индивидуални награди са: Женя Ивайлова Миткова – 2-ра награда, Марио Андреев Крумов – 3-та награда в направление: „Красиви цветя в планини и поля. Хербарии”; Никола Миленов Нешков – 2-ра награда и Ивайло Иванов Иванов – 3-та награда в направление: „Красиви камъчета и миди. Пространствени композиции.”; Зорница Димитрова Митева – 3-та награда в направление: „Красиви цветя по планини и поля” (снимки и видеа).

smart

Проектните дейности се интегрираха успешно в образователният процес, разшириха кръгозора и знанията на малките природолюбители. Децата  откриха любопитни факти за растенията, полезните билки и красотата на природата в България. Дейностите са част от Национален eTwinning и вътрешно-образователен проект „Игротека@Чуднотека”.

Снимки и информация: ДГ „Слънце“ – Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: