Добродетели преобразяват училището в село Върбица

11.01.2021 9:00

Добродетели преобразяват училището в село Върбица. След отправен апел за помощ на 30 октомври миналата година за подкрепа на 35-те деца от Начално училище „Отец Паисий, днес част от помещенията са обновени.

„Благодарение на много добри хора от страната и чужбина училището получи дрехи, обувки, 30 лаптопа, оборудване за една класна стая с нови чинове и столове, маси и столове за столовата в училището, трайни хранителни продукти, парични средства, както и 35 кубика дърва за отопление. С Вашата безрезервна подкрепа и огромни сърца децата са с топли дрехи и обувки в студените зимни дни“, информира Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България, което обяви благотворителната акция.

„Посетихме училището в село Върбица, за да видим какво се е променило след отправения апел за помощ. Забелязахме, че едната класна стая е напълно преобразена и е много приятна за провеждането на учебния процес на децата. Замечтахме се и останалите три класни стаи да придобият същият вид, както и да се боядисат коридорите в училището с по – светли и ярки цветове, за да стане едно наистина приятно и уютно място“, разказва Михайлов.

И добавя, че всеки, който може да помогне, да се обади на директорката на училището Поля Мерджанова на телефон 0878/117590. „Вярваме, че доброто трябва да се прави през цялата година, а не само около големи празници. Впечатлени сме от направеното до този момент и сме сигурни, че можем да променим условията, благодарение на големите сърца, които имате добри хора. Благодарим на всички добри хора, които ще продължат с подкрепата си към децата и училището!“, казва още председателят на НССБ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: