Дъжд и сняг през почивните дни

09.01.2021 8:27

Днес отново ни очаква облачно време. До обед в централната част на Дунавската равнина все още ще има валежи от преохладен дъжд и сняг. Има условия за образуване на поледици. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Температурите през целия период ще бъдат почти без промяна – сутринта около и под 0°, а през деня между 1° и 3°.


Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около -1°. Максимелната температура на 2000м ще бъде около -6°.
В неделя времето ще бъде облачно. Над западната част на Дунавската равнина и предбалкана ще вали сняг, а над останалата част – дъжд, примесен със сняг. Вечерта и през нощта срещу понеделник почти навсякъде ще вали сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между -2° и 0° и през деня ще се повишат само с 2-3 градуса.
Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър в централните части от север, а в западните – от изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около -1°. Максимелната температура на 2000м ще бъде около -6°.
Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: