Плевенските полицаи в акция срещу разпространението на контрабанден тютюн

08.01.2021 9:54

Плевенските полицаи са провели вчера активни мероприятия за недопускане разпространението на акцизни стоки без бандерол, информират от Пресцентъра на ОДМВР. Иззети са над 20 кг насипен тютюн и са назначени експертизи.

На 7 януари 2021 година в село Буковлък е проведена специализирана полицейска операция. Около 07:10 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, 02 РУ и 01 РУ при ОД на МВР – Плевен са извършили претърсване и изземване в имот, обитаван от 57-годишна. В склад под къщата са намерени пет черни полиетиленови плика, всеки съдържащ нарязана, жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, мирис и цвят на тютюн с общо тегло на всичките около 5 кг. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

Втората специализирана операция е организирана на територията на Второ РУ – Плевен. За времето от 07:00 часа до 17:00 часа на улица „Александър Батенберг“ в контейнер за смет са открити 15 полиетиленови  плика  с жълто – кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн. Общото тегло на листната маса е 16.000 кг. Съставени са констативни протоколи. Продължава работа полицейски инспектор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: