До 13 януари се провежда специализирана операция на Пътна полиция

08.01.2021 13:29

От днес до 13 януари на територията на страната е в ход специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата. За всяка област на страната тя има различен акцент, съобщават от Пресцентъра на МВР.

На територията на СДВР и областните дирекции на МВР в Сливен и Пловдив ще бъде засилен контролът на пешеходците. Екипите ще следят да не се допуска пресичане на необозначени места и рязко навлизане на пешеходци на платното за движение. Контрол ще има и спрямо водачите на пътни превозни средства, при които ще се следи да не отнемат предимството на пешеходците.

На територията на ОДМВР-В. Търново ще се засили контролът на движението на товарните автомобили. При тях екипите ще следят за спазване на скоростните режими, техническата изправност на превозните средства и правилния превоз на товарите. По пътищата на областта ще се извършва и засилен контрол за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.

По пътищата в областите Монтана, Ловеч, Пазарджик, Варна и Бургас ще се осъществява засилен контрол в рискови участъци.

В останалите области на страната ще има засилен контрол за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: