Задържани са две крадли, нападнали и обрали възрастна жена

08.01.2021 9:50

По горещи следи криминалисти от ОДМВР – Плевен и служители от РУ Долни Дъбник установиха извършителки на грабеж. Вчера в 11.40 часа в полицията в Долни Дъбник е заявено от 74-годишна, че прибирайки се в дома си през градския парк на града, е била нападната от две непознати момичета. Инцидентът е станал около 11:30 часа, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Жената била съборена на земята и едно от момичетата успяло да издърпа портмонето от дамската й чанта, в което е имало 650 лв, дебитна карта и лична карта на съпруга й.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. От проведените бързи оперативни действия на служители на РУ- Долни  Дъбник и екип на сектор “Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР Плевен, са установени извършителите на деянието – 25-годишна и 19-годишна, местни жителки. Задържани са за срок до 24 часа по Закона за МВР. Намерени са портмоне с личната карта и извършителките са предали с протокол за доброволно предаване сумата от 640 лв. Работата по документиране на престъплението продължава под контрола и ръководството на Плевенската прокуратура.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: