Още 300 медици от първа линия са ваксинирани срещу COVID-19 в област Плевен

07.01.2021 13:22

Още 300 медици от първа линия са ваксинирани в област Плевен. Това показват данните на Единния информационен портал за последните 24 часа. Общо имунизираните срещу COVID-19 в областта медицински работници са 512 към днешна дата.

Ще припомним, че втората пратка с ваксини от Pfizer-BioNTech пристигна в страната на 4 януари. Ваксинацията в област Плевен започна с първите 200 ваксини от 28 декември. Днес обаче от Сдружението на общопрактикуващите лекари и РК на БЗС в Плевенска област алармираха, че нито един личен лекар и стоматолог не е ваксиниран до този момент. Няма и яснота кога ще започне имунизацията, а общо желаещите джипита и зъболекари са 150.

Вчера стана ясно, че Европейската комисия е издала разрешение за търговия при определени условия на разработената от Moderna ваксина срещу COVID-19 — втората ваксина срещу COVID-19, разрешена в ЕС. Разрешението следва положителна научна препоръка, основана на задълбочена оценка на безопасността, ефективността и качеството на ваксината от Европейската агенция по лекарствата (EMA) и е подкрепено от държавите членки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: