„Топлофикация“ – Плевен посреща най-студения месец със съвети към клиентите за икономия на топлинна енергия

05.01.2021 14:16

В разгара на отоплителния сезон и в условията на пандемия от „Топлофикация“ – Плевен разпространиха виртуално и реално подробен списък с практични съвети при използването на топлинна енергия.

„Решихме в най-студения месец от годината януари да направим малък подарък за нашите абонати като им предоставим съвети, с които да спестят разходи за отопление.“ – обясни изпълнителният директор инж. Йордан Василев.

Съветите на „Топлофикация“ – Плевен са подробни и изключително всеобхватни. Сред тях са препоръки да не се държат вентилите на максимална степен през целия сезон. Според квалифицираните експерти на „Топлофикация“ – Плевен най-икономично е вентилите във всички помещения да са на средна позиция, за да се поддържа оптимална температура навсякъде. Не е икономично с един отоплителен уред да се опитва да се отопляват две помещения.

Специалистите в Топлофикация Плевен търдят, че в Европа е прието, че понижението на температурата в дома с 1 градус води до 6% икономика енергия.

„Препоръчително е пред радиаторите да няма масивни мебели, декорации и завеси, защото възпрепятстват гладкия топлообмен в помещението и част от топлината отива към стената и навън, което увеличава безпричинно консумацията. Освен това съветът ми е температурата в спалните през нощта да се поддържа малко по-ниска, по този начин комфортът на спящите е най-голям“ – съветва изпълнителният директор инж. Василев.

На сайта на „Топлофикация“ Плевен е поместен пълният списък от съвети за потребителите на централно отопление.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: