Задържаха четирима за джебчийски кражби, извършени в Плевен

29.12.2020 13:02

Още в края на месец ноември тази година служители от ОДМВР – Плевен са започнали разследване по сигнали за извършени джебчийски кражби в областния град. Предприети са оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия за установяване и задържане на извършителите, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 23 декември за времето от 05:00 часа до 14:00 часа е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители на сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ – Плевен, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, сектор „Базова научно-техническа лаборатория“ и сектор „Специални тактически действия“ при ОД на МВР – Плевен. С разрешение на Районен съд – Плевен е извършено претърсване и изземване в частен дом в Червен бряг. Жилището е обитавано от 21-годишна. На същия адрес са установени и двама 21-годишни мъже и 23-годишна жена, също от Червен бряг.

В дома са намерени и иззети веществени доказателства – дрехи, обувки, шапки, шалове, дамски чанти, мобилни телефони и сим карти, имащи отношение към воденото разследване и към извършените джебчийски кражби на територията на областния град, както и парична сума в различни валути. Четиримата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Продължава интензивната работа по разследването на всички извършени кражби на територията на Плевен и областта, под ръководството и контрола на Районната прокуратура в града.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: