Председателят на Общинския съвет Мартин Митев е първият ваксиниран в Плевен срещу Covid-19

29.12.2020 8:02

 

Председателят на Общинския съвет Мартин Митев, който е и административен директор на университетската болница „Сърце и Мозък“, е първият ваксиниран в Плевен с ваксината на Pfizer-BioNTech срещу коронавируса. Първата пратка с ваксини пристигна днес към 16,00 ч. в града и 60 от ваксините веднага бяха доставени в МБАЛ „Сърце и мозък“, където започна и ваксинация на работещите на първа линия.

„Нямам никакви притеснения по отношение на ваксината, това е абсолютно информиран избор. Вярвам в медицината и в българските лекари. Убеден съм в необходимостта от ваксинирането и че това е начина да се справим с тази пандемия, която промени живота на всички ни в последната една година“, каза Мартин Митев минути след като медицинската сестра Нели Михайлова му постави първата доза. Преди това той подписа декларация за информирано съгласие. Мартин Митев заяви, че се чувства добре и допълни, че като председател на Общинския съвет смята, че личният пример в случая е много важен и би успокоил тези, които по някакви причина изпитват съмнения в имунизацията.

На ваксинацията присъства и проф. Николай Димитров – медицински управител на Българския кардиологичен институт и медицински управител на болницата. Проф. Димитров също бе категоричен, че ваксината е изключително изчистена.

Снимки и информация: ОбС – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: