Мартин Митев: Пожелавам на всички една по-добра 2021 година, с повече надежда и спокойствие в нея

24.12.2020 13:40

dav

Всяка година в навечерието на Рождество Христово всеки от нас си припомня за истински важните и стойностни неща в живота – семейството, близките, приятелите. Неща, които обикновено приемаме за даденост в ежедневието. Празникът на Рождество Христово е сърцето на нашата вяра, а същността на Коледата е да бъдем добри и споделяме радости. Затова в навечерието на светлия празник ми се иска да пожелая за всички няколко неща:
Първо да сме здрави, защото както съм имал възможност да казвам и по други поводи – здравето не е всичко, но без здраве всичко друго е нищо. Тази мисъл никога не е звучала толкова актуално, колкото през тези няколко месеца от март насам. Затова пазете себе си, близките си, вашите приятели, защото всички те са истинското богатство в живота ни. Човек може да има положение, пари и внимание, но ако няма с кого да сподели всичко това – все едно няма нищо.
Да бъдем благодарни, за това което имаме и за хората около нас. Да не забравяме да им го казваме и да им показваме своето уважение.
Нека не се страхуваме да сме добри, защото понякога дори един малък, незабележим за нас жест на добрина може да е изключително ценен за някого. Има и една мъдрост, която гласи: Забрави обидите, но никога не забравяй добрината.
И да не губим надежда, защото както е казал Александър Дюма – цялата човешка мъдрост е обобщена в две думи – очакване и надежда!
Пожелавам на всички една по-добра 2021 година,
с повече надежда и спокойствие в нея.
Светли Коледни и Новогодишни празници!

Мартин Митев
Председател на Общински съвет – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: