Спешно! Жена се нуждае от кръвопреливане, нужна е кръв от групите АВ+ и АВ-

23.12.2020 7:40
С апел да помогнем като разпространим информация за нужда от кръвопреливане, се обърнаха към „Плевен за Плевен“ от ФБ група „Безвъзмездни кръводарители“.
Линка Илиева Тодорова е възрастна жена, която помага на дъщеря си в отглеждането на двете й деца. Но преди няколко дни пада и си чупи шийката на главата в бедрената става. Налага се спешно поставяне на имплантна протеза, ала нито в Плевен, нито в региона има банки с нейната кръв – АВ.
Линка е пациентка на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ ,,Георги Странски“ в Плевен. Състоянието й е влошено от това, че приема противосъсирващи и разредената й кръв постепенно изтича от мястото на травмата. Хемоглобинът й пада, има риск за живота й от кръвозагуба, но банки с АБ в Плевен и региона няма и няма.
Дъщеря й е медицинско лице, звъняла е по близки, приятели и познати, по колеги, но кръв от тази кръвна група просто няма.
Моля да помогнем на Линка да оживее, да стъпи на крака и да продължи да се грижи за внуците си.
Засега искат две банки, но както знаем, може да се наложи да се прелее и трета преди операцията – заради ниския хемоглобин.
Приема се кръв от групите АВ+ и АВ- само от Плевен и региона: Ловеч, Търново, Разград, Русе, Габрово.
Утре е последен възможен ден! Телефон за връзка с близък: 0889831893 – Ваня, дъщеря на болната.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: