27 деца от семейства с нисък социален статус в Плевенска област получиха подаръци за Коледа

22.12.2020 15:38
Националната инициатива „Коледа за всяко дете“, която се организира от Националното сдружение на сираците в България, стигна и до 27 деца от семейства с нисък социален статус от села на Плевенска област.
От училището в град Пордим разнасят пакети с трайни хранителни продукти на деца от семейства с нисък социален статус от села на Плевенска област. Всеки пакет съдържа: пиле, кайма, ориз, боб, леща, захар, брашно, олио, оцет, лютеница, пасет, русенско варено, макарони, сирене, кашкавал, чай, мед, шоколади и други лакомства.
„С този жест успяхме да осигурим храна за поне седмица в домовете на тези деца. Огромна радост и вълнение изпитаха те при появата на представители на училището, които освен с насърчителни думи да вярват в доброто и коледни пожелания, внесоха храна в техните домове. Сега светлите християнски празници ще бъдат още по – смислени за децата и техните семейства. Щастливи сме всички от това, че успяхме да помогнем!“, казва Слави Михайлов, председател на НССБ.
Идобавя: „Уважаема госпожо Василева, мечтата Ви тези деца да имат храна на трапезата се сбъдна, защото Вие искахте да доставите глъчка радост и внимание на Вашите деца. Благодарим на всички добри хора, които изпратиха трайни хранителни продукти и показаха обич и съпричастност към деца в нужда. Благодаря и на една прекрасна дама, която не за първи път се включва в благородни инициативи, а именно на д-р Поля Петева, председател на Регионалния съвет на Български зъболекарски съюз в Плевен. Благодарим на младежкото обединение на БСП Плевен. Пожелаваме Ви да сте здрави, много успешни и благословенни за доброто, което направихте! Ако всеки един от нас се опита поне на едно дете да помогне, то тогава Коледата има истински смисъл!
Весели празници на всички!“
Снимки: НССБ
#тагове:

НАЙ-НОВИ: