ОУ „Максим Горки“ – Левски със сертификат за качество за отлична работа по проект

21.12.2020 13:44

ОУ „Максим Горки“ – Левски получи сертификат за качество за отлична работа и показани високи резултати в изпълнението на приключилия през 2020 година проект по Програма „Еразъм+“ „Училище на 21-век – продължаващо образование“. Това е станало ясно по време на проведена годишна онлайн валоризационна конференция 2020.

В конференцията участваха Даниела Георгиева, директор на ОУ „Максим Горки“ – Левски, Надя Георгиева, зам.-директор по учебната дейност и Славка Бориславова, координатор на проекта, която представи реализирането на дейностите.

„В проекта заложихме на теми, свързани с използването на информационните технологии в образованието и творчески методи в обучението на деца с обучителни трудности. В епохата на интернет, отношението към образованието на младото поколение придобива нови измерения. Образователните приложенията са важна част от класната стая на 21-ви век и осигуряват много възможности за по-високо ниво на мислене.

Изборът, предизвикан от интереса ни от интегрирането на ИКТ и използването на образователни платформи в учебния процес, беше много навременен предвид преминаването в обучение в електронна среда от разстояние, наложено от пандемичната обстановка в страната. Това допринесе за плавно и успешно стартиране и реализиране на дистанционното обучение, проведено през м. март-юни.

Друго важно условие и от изключително значение при реализирането на дейности по даден проект е споделянето на придобитите знания и умения. При нас това се случи не само с учителите от нашето училище, а и с учители от страната и чужбина. Всички те имаха възможност да се запознаят с използването и приложението на Quizizz, Quizlet, Canva, Кахут и много други образователни платформи, приложения и уебсайтове.

Авторитетът на един учител зависи не само от това доколко той владее дисциплината, която преподава и не само от неговите педагогически способности, а също и от това, колко умело използва съвременните информационни и комуникационни технологии в преподаването и, свидетели сме, че ролята на последното определено нараства.

Изключително сме благодарни, за участието в програма „Еразъм+“, което ни даде инструмент да се изправим пред предизвикателствата на новото време.“,  сподели по време на конференцията Славка Ленкова.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: