БЧК – Плевен подпомогна 5 деца, пострадали при катастрофи

21.12.2020 15:36
Националният дарителски фонд на БЧК за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, предостави финансова помощ за лечението и възстановяването на 5 деца от област Плевен с различна степен на увреждания в резултат на пътни инциденти. Общо сумата е 3300 лв.
Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричасността на различни институции и дарители до момента Фондът е подпомогнал лечението и възстановяването на 879 деца, пострадали при пътни злополуки в цялата страна.
Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. и в него членуват Български Червен кръст, МВР-Пътна полиция, Съюзът на българските автомобилисти, Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването, Държавни агенция “Безопасност на движението по пътищата”, Асоциация на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Българската асоциация на застраховани при катастрофи, Животозастрахователен институт, Медицински център “Булмедика” и др.
„Пътната безопасност е важна за всички граждани и всеки има роля за нейното повишаване. Хората винаги ще допускат грешки на пътя и е обща отговорността на институциите да вземат всички мерки за смекчаване на последствията от тях. Това означава по-щадяща инфраструктура, технически изправен автопарк и правилно подготвени участници в движението. Заедно с всичко това обаче винаги ключов фактор ще бъде поведението на хората, затова е толкова важно да стигнем до съзнанието им и да ги накараме да бъдат по-внимателни и по-отговорни“, казва Габриела Хитова, директор Областен съвет на БЧК-Плевен.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: