Болницата и Общината в Кнежа ще подпомагат финансово студенти по медицина

21.12.2020 16:23
През предстоящата година Община Кнежа и МБАЛ – Кнежа ще започнат да подпомагат финансово студенти и кандидат-студенти по медицина от общината. Те ще получават стипендии, с които ще могат да покриват семестриалните си такси и част от разходите си за обучение, съобщава кметът Илийчо Лачовски.
Две са условията, на които трябва да отговарят кандидатите:
✅ да са с постоянно местожителство в община Кнежа;
✅ да са настоящи студенти или бъдещи студенти по медицина (във всички направления на специалността, включително медицински сестри, акушерки, лаборанти, зъболекари и фармацевти).
След завършването им, МБАЛ – Кнежа ще предостави възможност и условия за работа на бъдещите лекари и медицински специалисти по съответните направления на завършената специалност.
„Основната цел на тази наша инициатива е да подпомогнем и стимулираме младите хора в общината, както и да им дадем възможност да работят в Кнежа и бъдат в полза на нашето общество. Във времена на световна пандемия, един от най-сериозните проблеми в нашия район, а и в цяла България, е липсата на медицински персонал. За да се справим с него е необходимо да имаме добре подготвени кадри, които да предлагат качествено здравеопазване“, казва още Илийчо Лачовски.
Повече информация относно кандидатстването и необходимите документи може да получите на тел: 0878 888 612.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: