Малчугани от ДГ „Първи юни“ – Плевен зарадваха с коледни картички медици, борещи се с COVID-19

20.12.2020 9:58

Коледа наближава. Празник, който ни напомня, че да бъдем добри и да даряваме щастие, е едно от най- прекрасните неща на света.

„Духът на Коледа“ е първото от трите творчески ателиета на ДГ „Първи юни“ – Плевен за съвместна дейност на деца, родители и учители. Той е част от проекта по Национална програма „Успяваме заедно“, Модул 1 „Хубаво е в детската градина“. Една от целите на проекта е създаване на алтернативни форми на общуване с родителите чрез игра, творчество и стимулиран интерес. Дейностите се реализират в първа група „Дъга“ на детската градина с учители Пламена Андреева и Снежана Стоева и активното участие на родителите. С радост, трепетно вълнение и вдъхновяващо усърдие родители и деца изработиха коледни картички в домашни творчески ателиета.

На 18 декември коледните картички с послания бяха дарени на пациенти и медицински персонал на МБАЛ „Авис Медика“ – Плевен от COVID отделението. Така деца, учители и родители отправиха своите послания за здраве, надежда и подкрепа.

Управителят на болницата д-р Владимир Андреев прегърна идеята на детската градина и оказа съдействие. Важна е и подкрепата Диана Кирова, директор на ДГ „Първи юни“, която изрази своята съпричастност и възхищение от благородното дело на лекарите и медицинските сестри в борбата им с COVID – 19.

Една седмица творихме ДОБРО, за да дарим малко РАДОСТ и много БЛАГОДАРНОСТ!!! С това свое начинание всички ние заедно постигнахме едно Коледно чудо – подарихме мигове на щастие и вяра в доброто, казват от детската градина.

Снимки и информация: ДГ „Първи юни“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: