Читалището в село Асеновци с още победи от онлайн фестивали

17.12.2020 13:08

През месец ноември 2020 год. Народно читалище „Умение-2003” гр. Ямбол със съдействието на Община Ямбол организираха и проведоха два онлайн фестивала.

Читалището в село Асеновци се включи с видеозаписи на народни песни във фестивала „Ямбол пее и танцува” с участници индивидуалните изпълнители Симона Стефанова, Шазие Живкова, и КФФ „Асеновски славеи”. Над повече от 650 участници от цяла България, Болградски район и Украйна се състезаваха в две категории: „Песни” и „Танци”.

„Щастливи сме да споделим, че и трите ни участници са отличени и ще получат специални награди! В същото време, читалището в гр. Ямбол организира и друг онлайн фестивал „ Слънцето в мен и теб” по повод 21 ноември- Ден на християнското семейство. Там категориите са много, но ние участвахме в категория „Музикални изпълнения”. С особена радост разбрахме, че КФФ „Асеновски славеи” отново са класирани и отличени със специална награда“, казва Петранка Стефанова, секретар на НЧ „Съзнание 1894.

И добавя: „Благодарим на нашите участници за труда и чудесните изпълнения, които трогнаха журито и ги отличи достойно! Благодарим и на журито за високите оценки! Пожелаваме на всички много здраве, щастие, успехи и благоденствие през новата 2021 година!“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: