БЧК подпомага 5 деца от област Плевен, пострадали при катастрофи

17.12.2020 14:14

Националният дарителски фонд на БЧК за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, предостави финансова помощ за лечението и възстановяването на 84 деца от цялата страна с различна степен на увреждания в резултат на пътни инциденти.

Поради епидемичната обстановка връчването на паричните помощи ще се осъществи от съответните областни съвети на БЧК, съвместно с регионалните структури на МВР – „Пътна полиция” и СБА. 

За област Плевен връчването на финансова помощ на 5 деца ще се проведе на 21.12.2020г. понеделник от 14:00ч. в ОС на БЧК-Плевен.

Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители до момента Фондът е подпомогнал лечението и възстановяването на 879 деца, пострадали при пътни злополуки от цялата страна.

Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. и в него членуват Българският червен кръст, МВР – Пътна полиция, Съюзът на българските автомобилисти, Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата”, Асоциацията на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Българската асоциация на застраховани при катастрофи, Животозастрахователният институт, Медицински център „Булмедика” и др.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: