Нивото на безработицата в община Плевен е по-ниско от това в страната

16.12.2020 8:35

През месец ноември в община Плевен равнището на безработица е 6,42%, с 0,28% по-малко от това за страната. Това показват анализите на Бюро по труда – Плевен. От там посочват, че това е най-ниската стойност на безработица от 13 март 2020 година насам.

През месец ноември 399 лица са започнали работа, като 309 от тях с посредничеството на Бюрото по труда. За областта 8,94% от икономически активното население е без работа, като очаквано нивото през месец декември леко се покачва във всички общини. 823 търсещи работа лица от област Плевен са започнали такава, като Бюрата по труда са съдействали на 642 от тях.

Продължава обработването на документи по различните мерки за подпомагане на бизнеса, останалите без работа хора и такива, които са в неплатен отпуск поради затваряне на част от търговските обекти. Броят на подпомогнати лица и фирми ще бъде обявен в началото на месец януари.

В момента в Дирекция „Бюро по труда“ – Плевен има обявени работни места в сферата на строителството, образованието, керамичната и шивашката промишленост и в двата големи завода за автомобилни компоненти в град Плевен и село Баховица. Общо обявените свободни работни места към днешна дата са 70 на брой.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: