Постоянни комисии към Общински съвет – Плевен се събират на заседания днес

15.12.2020 7:53

5 от постоянните комисии на Общински съвет – Плевен ще заседават днес, 15 декември. Местните депутати ще обсъждат предложения, които влизат в дневния ред на предстоящата сесия, в Заседателната зала на Община Плевен при спазване на съответните противоепидемични мерки и указания.   

Ето от колко часа и по какви предложения ще заседават днес постоянните комисии:

ПК по „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков заседава от 13,00 ч. по дневен ред от 20 точки. Сред тях са: предложение за приемане на План – сметка за приходите от такса битови отпадъци и разходите за услуги по събирането, извозването и обезвреждането на битови отпадъци и чистотата на територията на община Плевен през 2021 г.; изменение на Културния календар на Общината за 2020 г.; предложение относно даване съгласие Община Плевен да предостави дарение за доставка на апаратура за извличане на кръвна плазма; освобождаване изцяло от задълженията за наемни вноски на лица, наематели на обекти общинска собственост; предложение за актуализиране списъка на имоти от Общинския поземлен фонд с начин на трайно ползване – пасища, мери и ливади, приет с решение на Общинския съвет през март тази година.

ПК по „Стопанска политика и транспорт“ с председател Христослав Михайлов заседава в понеделник от 14,00 ч. Съветниците ще обсъдят даване съгласие на „Инжстрой“ ЕООД за сключване на анекс към договор за кредитна линия за банкови гаранции и акредитиви и предложение за възлагане на услуга обществен превоз на пътници по автобусните линии Плевен – Гулянци – Гиген – Искър, Плевен – Гулянци – Гиген и Плевен – Николаево от областната и общинската транспортна схеми, от квотата на Община Плевен. Този месец пред Комисията ще бъдат представени информации за актуалното състояние на общинските търговски дружества към 30.09.2020 г., както и искане от наемателите на РУМ – Мизия и доклад на АДФИ за финансова инспекция в ”Тролейбусен транспорт”.

ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Владислав Монов се събира от 15,00 ч. по дневен ред от 14 точки. Сред предложенията, които ще стоят на вниманието на комисията, са: одобряване на схеми за разполагане на преместваеми обекти по реда на ЗУТ, провеждане на тръжна процедура и отдаване под наем на части от имоти – публична и частна общинска собственост; предложение за отдаване под наем без публичен търг или конкурс на Фондация „Спирит Плевен“ на недвижим нежилищен имот – частна общинска собственост: офис в административната сграда на ул. „Димитър Константинов“ №23; предложение за учредяване безвъзмездно право на ползване на Фондация „Аз съм Кайлъка“ върху недвижим нежилищен имот в парк 4кайлъка“.

ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Йордан Грижов заседава във вторник от 16,00 ч. Комисията ще обсъди промени в общинската Наредба №33 за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на общината и предложение за учредяване безвъзмездно право на ползване в полза на Сдружение „Български футболен съюз“, върху част от имот  частна общинска собственост  на ул. „Колописта“ №7 в Плевен, за реновиране на съществуващото там тренировъчно  игрище.

ПК по „Образователна политика и читалищна дейност“ с председател  Цветелин Горанов заседава от 17,00 ч. Комисията ще обсъди отново предложението за промяна в наименованието на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен, ще разгледа и постъпилите до Общинския съвет преписки от читалища в общината. 

Всички предложения и преписки, които ще бъдат разгледани в заседанията на постоянните комисии, са публикувани на интернет страницата на Общински съвет – Плевен: https://obs.pleven.bg/, раздел „Заседания“/„Заседания на постоянни комисии през месец декември 2020.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: