Ученици от ДФСГ „Интелект“ – Плевен участваха във виртуална среща с евродепутатa Ангел Джамбазки

15.12.2020 8:32

Виртуална среща на ученици от ДФСГ „Интелект – Плевен с евродепутата Ангел Джамбазки се проведе вчера. Гимназията е част от Програмата за училища посланици на Европейския парламент.

Ангел Джамбазки се е запознал с някои от инициативите и проектите, които са част от динамичния училищен живот на гимназията, а възпитаниците на гимназията пък са задали своите въпроси към него. Една част от тях са били за участието му като доброволец във ВМА, за което той е разказал подробно. Друга част от въпросите са били насочени към работата на Джамбазки като политик, бъдещето на ЕС и мястото на България в него, възможностите, които предоставя образованието на младите хора. Учениците са останали впечатлени от изчерпателните отговори на евродепутата и лекотата, с която той им е отговарял. Редица незасегнати теми остават да чакат своето време, когато ще е възможна и лична среща с политика.

В срещата са участвали ученици от различни класове на гимназията, младши посланиците, Ученическият съвет, както и Емил Райков, директор на ДФСГ „Интелект“ , старши посланиците Михаела Карамфилова- ЗДУПД и Севинч Алиева, както и Йоана Лазарова- учител по икономика в гимназията.

Информация и снимки: ДФСГ „Интелект“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: