Светлина в тунела по казуса със субсидията на читалищата в община Плевен

15.12.2020 15:04
Днес стана ясно, че има свтелина в тунела по казуса с разпределението на субсидията на читалищата в община Плевен. Според решение от днес на Административен съд – Плевен е отхвърлена жалбата читалищата, които бе обявено, че са три, а се оказа, че са четири, срещу решението на Комисията за разпределението на годишната субсидия за читалищата на територията на община Плевен. За това информират от най-старото и голямо читалище в Плевен – „Съгласие 1869“, което е сред ощетените и след като субсидията бе спряна, трябваше да затвори врати от началото на месеца.
Според съдебното решение от днес Съдът отхвърля депозираната от НЧ „РАКИТИН -1969“ – Плевен, НЧ „ПРОБУДА- 1990“ – Плевен, НЧ „ПАРАШКЕВ ЦВЕТКОВ- 2003“ – Плевен и НЧ „Ц. СПАСОВ- 1959“ – Плевен жалба с правно основание чл. 23, ал.1 от ЗНЧ, вр. чл. 145 от АПК, против Решение на Комисията при Община Плевен от 19.06.2020г, за разпределение на държавната субсидия за 2020г., за читалищата на територията на Община Плевен, като НЕОСНОВАТЕЛНА.
Срокът за обжалване е 14 дни като надеждата на другите читалища, които не обжалват разпределението на субсидията, е такова да няма. В противен случай казусът ще се проточи вероятно с месеци без да може нито един от засегнатите културни институти да върши своята дейност.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: