Топлофикация – Плевен подготви фактурите по план

14.12.2020 15:14

„Топлофикация – Плевен завърши месечния отчет на уредите съгласно определения план, въпреки пандемията“ обяви изпълнителният директор инж. Йордан Василев.

Той поясни, че наложените мерки значително са затруднили процеса на отчитане, но по негова оценка служителите на Топлофикация – Плевен са се справили отлично.

„Въпреки влошената епидемиологична обстановка в страната, служителите на Топлофикация Плевен, спазвайки предписанията на Министъра на здравеопазването, успяха да отчетат съгласно определения график всички търговски уреди в абонатните станции на гр. Плевен.“ каза инж. Василев.

Директорът обяви, че от 9.12.2020 година е предоставена възможност на клиентите да заплащат сметките за потребената топлинна енергия за м.ноември 2020 година.

„За месец ноември 2020 година Топлофикация – Плевен е доставила с 67% повече топлинна енергия в сравнение със същия месец миналата година. Причината е в по-ниската среднодневна температура. Тази година според НИМХ тя е била около 5 градуса , а миналата близо 11 градуса.“

Инж.Василев обърна внимание, че в сметките за първия отоплителен месец са фактурирани 1/3 от годишните такси за дялово разпределение. Директорът подсети, че на гърба на всяка фактура е поместена и подробна информация за енергията и единиците по уредите, а от 16.12.2020 година сме предвидили и разнасяне на сметките до клиентите.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: