Ученици от община Долна Митрополия ще участват в световно онлайн събитие за пълното слънчево затъмнение

11.12.2020 9:54

Специално за българските ученици и учители (и всички, които обичат астрономията) – “Eclipse party” (Парти “Пълно слънчево затъмнение) НА ЖИВО от Чили ще може да се наблюдава пълното слънчево затъмнение на 14 декември 2020 г. (понеделник). Участниците са учители и ученици от цял свят.

България ще бъде представена от двама ученици от община Долна Митрополия: Николай Пенков, ученик в СУ„Евлоги Георгиев” – гр.Тръстеник и Красимира Райкова от ОУ “Климент Охридски”, с. Крушовене с ръководител Иво Джокин, директор на Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в с. Байкал. Другите участници са Цеца Цолова, МГ Ботевград и 2-ма ученици.

Учителите и учениците ще имат възможност да задават въпроси към учениците от Чили и Иран и да наблюдават експерименти по време на затъмнението.

Линк за достъп https://www.astrozoom.space/attend

Броудкастингът ще започне в 17,00 ч. българско време, максималната фаза на затъмнението е 18 ч. и 13 мин. Проявата ще приключи в 18,30 ч.

Събититето се организира от Iranian Teachers Astronomy Union, ITAU, and Student’s International Network for Astronomy, SINA, а в България от Националният комитет за астрономическо образование към Международният Астрономически Съюз – IAU Office of Astronomy for Education и Общински център за извънучилищни дейности в с. Байкал.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: