Министерският съвет отпусна 4 181 624 лева на Община Червен бряг за реконструкцията на булевард „Европа“

10.12.2020 13:07

Министерският съвет отпусна 4 181 624 лева на Община Червен бряг за реконструкцията на булевард „Европа“. Това е прекрасна новина за всички жители на общината. За хилядите наши съграждани, работещи в Индустриалната зона. За предприемачите, правещи бизнес и създаващи работни места.
Това е и още една стъпка към нашата генерална цел – да направим Община Червен бряг по-добро място за живот. С по-добра среда за бизнес и по-големи възможности за развитие.


За ремонта на обходния път червенобрежани настояват от години. По време на кметската кампания д-р Цветан Костадинов категорично заяви пред своите съграждани, че бул. „Европа“ ще бъде негова кауза и ето, че сега – година по-късно битката е спечелена. Това стана възможно благодарение на добрата екипна работа между кмета Костадинов и народния представител Пламен Тачев. Благодарение на голямото обществено и институционално доверие, с което те и Общината се ползват.
Припомняме, че това е втората голяма финансова инжекция от правителството, откакто д-р Костадинов е кмет на Община Червен бряг. В началото на годината, със съдействието на Пламен Тачев, бяха отпуснати 1,6 милиона лева за ремонт на ключови пътни участъци не само в град Червен бряг, но и по селата – на територията на цялата община. Повечето от тях вече са завършени и с чисто нова настилка.
„Изключително съм щастлив, че ще имаме възможност да реконструираме бул. „Европа“. Благодаря на правителството за доверието и на г-н Тачев за помощта, която за пореден път ни оказва. Това е голяма победа за всички жители на Община Червен бряг“, заяви кметът д-р Цветан Костадинов.
Народният представител Пламен Тачев коментира, че Министерският съвет обръща неслучайно очи към Червен бряг. Той е категоричен, че д-р Костадинов и неговият екип са променили философията на управление на Община Червен бряг. „Всеки лев се харчи прозрачно и отговорно – с грижа за хората. Екипът така структурира бюджета, че разходите по пандемията не попречиха за развитието на общината. Не само, че не бяха спряни стратегически проекти, а напротив – направиха се изключително важни инвестиции тази година в образованието, екологията, инфраструктурата, спорта, във всички обществено-значими сфери“, добави Тачев.
Това информират от Пресцентър на Община Червен бряг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: