30 години празнува Артшкола „Колорит” – Плевен

09.12.2020 14:21

Нашата Арт школа „КОЛОРИТ” стана на 30 години! През тези години тя се утвърди като една от водещите детски школи в света и ярко представя таланта на българските деца в областта на изобразителното изкуство. Ние – децата от школа „Колорит” и нашата ръководителка – художничката Майя Ананиева станахме носители  на повече от 7000 престижни награди – златни, сребърни, бронзови медали и плакети, специални и уникални призове, почетни знаци, дипломи и сертификати от международни конкурси в над 30 страни от различни континенти.

Нашите прекрасни рисунки са отпечатани в стотици луксозни арт каталози и обикалят света.Творбите ни, изпълнени с неповторим колорит и оригинални идеи печелят не само награди, но и възхищението на професионални художници и публика. Покани за представителни изложби пристигат от различни краища на света. Школата има реализирани над 300 самостоятелни изложби, като 80 от тях са в престижни  галерии, музеи  и посолства на България в чужбина. Близо 80 са участията ни в международни пленери и арт фестивали.

Забележително е участието ни в международните срещи на младежкото изкуство в продължение на 21 поредни години в град Евора – Португалия. В  Международния арт фестивал „Малък Битолски Монмартър” в Македония  имаме 27 участия. Достойно представихме страна ни в Световния арт фестивал в Хонг Конг, на Световната арт Олимпиада във Вашингтон – САЩ, на световни арт фестивали в Индия, Иран, Франция, Италия, Русия, Словения, Украйна, Германия, Румъния, участия във форуми на ООН и ЮНЕСКО.

Децата – златни медалисти и нашата ръководителка бяха лично приети и поздравени за извоюваните високи награди от Президента на Индия и от Президента на Алжир, както и от кметовете на градове – домакини на световни арт форуми. За своя доказан талант ние получихме поздравления от ООН, от НП принцът на Уелс – Чарлс, от Президентството на Република България….

Наши рисунки влязоха в представителен календар на УНИЦЕФ в Япония, в арт календари в Германия, Полша, Чехия, България. Рисунка на дете от школата е отпечатана в учебник по изобразително изкуство в Япония. Наши рисунки са отпечатани като плакати и рекламни картички на международни арт форуми  в Израел, Япония, Иран, Полша, Словения,  Македония, Германия, Украйна… Наши рисунки се съхраняват в световни детски галерии и музеи като арт памет на човечеството. Невъзможно е да се изброят всичките наши успехи. Те просто валят като благословен дъжд и ни правят щастливи!

Стотици са децата от школата, които завършиха арт специалности във висши учебни заведения у нас и в чужбина и са вече утвърдени творци.

За високите си постижения като ръководител на  школа „Колорит”, нашият арт педагог Майя Ананиева е отличена със Специален сертификат на Художествената академия ”Чуби”  в Токио, Япония. Носител е на  най-високите отличия за арт педагог в 30 страни. Била е член на международни журита в Германия и Полша. Водила е майсторси класове в Русия, Италия, Словения, САЩ, Украйна. Куратор е на десетки международни арт проекти. Отличена е със „Златен плакет”  на Американския биографичен институт за принос към световната култура. Удостоена е със званието „Заслужил гражданин” на град Плевен.

Тридесет благодатни години на творчески възход и невероятни победи!

Текст и снимки: Артшкола „Колорит“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: