Плевенчанка пострада при катастрофа на пешеходна пътека

08.12.2020 9:02

На 7 декември 2020 година около 18:40 часа в град Плевен е настъпило ПТП. Инцидентът е станал на кръстовището на улица „Цар Самуил“, улица „Лозенка“, улица „Г. М. Димитров“ и улица „Захари Зограф“, информират от Прсцентъра на ОДМВР-Плевен.

Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен. Извършен е оглед, при който е установено, че „Опел Астра“, собственост и управляван от 65-годишен, включвайки се в движението по улица „Цар Самуил“ не е пропуснал и е блъснал правилно пресичащата на пешеходна пътека жена. Пострадалата пешеходка е 32-годишна от Плевен. Тя е транспортирана в ЦСМП – Плевен.

Установено е, че има фрактура на лява ръка, ляв крак и шийни прешлени. Настанена е за лечение в „Клиника по ортопедия и травматология“, без опасност за живота. На водача на лекия автомобил е извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „а“, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: