Кметско сдружение от община Червен бряг с благотворителна коледна кампания

08.12.2020 13:03

Сдружението на кметовете на кметства в Община Червен бряг провежда благотворителна дарителска акция „Помощниците на Дядо Коледа“. Идеята на организаторите е да донесат усмивка в домовете на 40 деца и техните родители. Децата са на възраст между 4 и 14 години от Койнаре, Горник,  Девенци, Глава, Сухаче, Реселец и Червен бряг. Всички те живеят при родителите си, не са оставени за отглеждане в институция. Въпреки усилията на семействата им, те не винаги успяват да отделят средства за нужди извън първата необходимост.

Подаръците ще бъдат плодове и шоколадови лакомства, както и играчка, съобразно нуждите на всяко дете.

Може да се включите в кампанията ТУК. 

Сдружението на кметовете на кметства в община Червен бряг е НПО в обществена полза. Създадено е през 2019 г. В него членуват всички кметове на кметства в общината. По инициатива на председателя на сдружението Момчил Митов, кмет на село Горник, през годината се провеждат различни инициативи. Една от тях е за осигуряване на храни за самотноживеещи хора. Сега от Сдружението искат да зарадват деца в неравностойно положение.

Още една своя идея предстои да реализира Сдружението – Мобилна правна клиника. Така в продължение на 18 месеца ще бъде предоставена безплатна правна помощ за жители на община Червен бряг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: