СУ “Стоян Заимов” – Плевен се включи в Европейска нощ на учените 2020

01.12.2020 15:31

Европейска нощ на учените е събитие, което повече от десет години се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света. Една от целите е да бъде представена науката на хората – деца и възрастни, да бъдат привлечени млади хора за науката.

Ученици от СУ “Стоян Заимов” – Плевен се включиха в инициативи, организирани по двата проекта за България, чрез които се реализира Нощта на учените.

На 26 ноември 2020 г. (четвъртък), учениците от VIIIб клас осъществиха играта “По пътя на водата”, ръководени от г-жа Албена Варсано – представител на Clean&Circle. Организатор на събитието е Общински център за извънучилищни дейности – Байкал, с директор г-н Иво Джокин.

В събитието участваха ученици от 4 училища в страната, като едно от тях е  СУ „Стоян Заимов“, гр. Плевен с учител Катя Трифонова. Инициативата е по проект FRESHER – за европейската нощ на учените.

Михаела Царска – ученичка в VIIа клас на училището е една от финалистките, спечелила в конкурса “Научните открития, които ме вдъхновяват” по проект K – TRIO 4. Тя е разработила презентация за научно откритие, което я провокира и вдъхновява.

Извлечение от писмото на организаторите до Михаела:

“Уважаема Михаела,

Благодарим за участието и за прекрасната презентация!

С удоволствие Ви съобщаваме, че проектът Ви е сред финалистите на националния конкурс „Научните открития, които ме вдъхновяват“.

В петък – 27.11. от 18.30 ч. онлайн ще се проведе събитие, на което ще бъдат обявени имената на всички финалисти.

От подадените 131 проекта Комисията избра финалисти. Вие сте сред тях! Това е наистина голямо постижение!

Решихме тази година да не определяме места (1, 2 и 3) в различните категории, поради липсата на представяне „на живо“. т.е. вие сте ПОБЕДИТЕЛИ в Конкурса!

Благодарим на всички ученици, учители и родители за подкрепата! Очакваме Ви догодина с надежда отново финалът на конкурса да е присъствен на живо.”

Михаела и учителят й по Биология и ЗО – Катя Трифонова, ще получат сертификати.

Информация и снимки: СУ „Стоян Заимов“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: