Манолова в Плевен: Необходима е цялостна ревизия на спорта в България

30.11.2020 11:28
Необходима е цялостна ревизия на спорта на национално ниво, не само в Плевен. Вторият приоритет на „Изправи се.БГ“ е ревизия на цялото управление на Борисов и ГЕРБ, на министрите и зам.-министрите, на всички институции и на всички обществени поръчки за приятелския кръг на властта.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по време на среща с представители на спортни клубове в Плевен.

Те са недоволни от лошата спортна база в града, неработещите построени спортни зали, липсата на цялостна програма за възстановяване на спорта в Плевен. Спортните клубове не са съгласни и на част от терена до Спортното училище да има клиника.

ГЕРБ от три мандата обещават подкрепа за спорта в града. Имаше финансов министър и председател на парламента от Плевен, но не се направи нищо и базата се влоши, заявиха още спортистите.

Манолова е категорична, че е недопустимо да се изостави спортната база. Родители сигнализират, че деца пътуват до други градове, за да тренират, а печелят състезания. Те трябва да имат условия, каза още тя.

Снимки и информация: Изправи се.БГ
#тагове:

НАЙ-НОВИ: