СУ „Стоян Заимов“ -Плевен е сред финалистите в конкурса „Нестле за по-здрави деца“

27.11.2020 14:01

Предстои официалното награждаване за конкурса на националната образователна програма „Нестле за по-здрави деца“. На събитието ще бъдат наградени трите най-активни училища и детски градини от цялата страна, които са взели участие в програмата през учебната 2019/2020 г., съобщават организаторите.
„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която цели да изгради култура на балансирано хранене и активен начин на живот у най-малките като предоставя учебно съдържание на тема здравословно хранене в училища и детски градини. От 2018 г. до момента тя е достигнала до над 23 000 деца от цялата страна. От област Плевен участие взеха общо 320 деца от 3 училища, СУ „Стоян Заимов“ е сред финалистите.
Победителите в конкурса на „Нестле за по-здрави деца“ ще спечелят финансова помощ, която ще бъде вложена за облагородяване на средата в детската градини/училището и дългосрочното възпитаване на култура на балансирано хранене и активен начин на живот у децата.

На финала се класират представители на училища от 8 области и 10 града, включително – София, Ловеч, Ботевград, Враца, Разлог, Плевен, Лясковец, Белозем, с. Лозенец (Добрич), с. Марково (Пловдив).

Финалистите от детските градини ще бъдат представени от своя страна от 8 области и 9 града, от които- София, Видин, Варна, Стара Загора, Благоевград, Враца, Кюстендил, Лясковец и с. Звездица (Варна).

Събитието ще проведе изцяло онлайн през платформата Microsoft Teams на 30.11.2020 (понеделник) от 10:00 до 12:30.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: