Община Долна Митрополия ще се включи в Европейската нощ на учените

26.11.2020 10:50

За трета поредна година Община Долна Митрополия ще се включи в Европейската нощ на учените като основен организатор е Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в с. Байкал.

Кодовото име на проекта, в който по едно и също време участват над 300 града в Европа и по света, е FRESHER – абревиатура от английски език и означава Find Research Everywhere, SHare and expERience.

 

Инициативата за популяризиране на науката и нейните достижения се финансира от Европейската комисия по програма „Мария Склодовска – Кюри“ на програма „Хоризонт 2020“. Фокус на събитията от Нощта тази година е темата за растителното здраве, обявена от ООН за 2020 г., която е насочена към бъдещето на планетата в контекста на опазването на растителния свят, екологията, ролята на растенията за здравето на хората, както и за икономиката, и много други сфери.

Четвъртък, 26 ноември 2020

12,30-13,15 ч. ”Пътят на водата” – Откъде идва водата? Кой и как я разпределя? Настолната ролева игра представена от Clean&Circle в 4 училища: ОУ „Христо Смирненски“, с. Ореховица, СУ „Васил Априлов“, гр. Долна Митрополия, СУ „Стоян Заимов“, гр. Плевен и СУ „Патриарх Евтимий”, гр. Пловдив.

Събота, 28 ноември 2020, 18,00 ч. – 18,30 ч., онлайн  събитие

“Вдъхновяващо екологично образование с програмата GLOBE / NASA” – Как да използваме мобилните си телефони за опазване на околната среда и да участваме в реална изследователска мисия на NASA? Отговорите – от Иво Джокин, директор на Общински център за извънучилищни дейности в с. Байкал. Информация за събитието и как да се включите в него е публикувана на фейсбук страницата на Общинският център.

За съжаление поради световната пандемия от Covid-19, Нощта ще се проведе онлайн, като програмата ще се излъчи в социалните мрежи на проекта – https://www.facebook.com/ResearchersBG

и You Tube –https://youtube.com/channel/UCuw48uHEBebU3518JDxz4fA

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: