Решено: Удължава се извънредната епидемична обстановка, по-строги мерки влизат в сила от петък

25.11.2020 10:08

Взето е решение за удължаване на извънредната епидемичната обстановка с два месеца, обяви на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. В тази връзка се въвеждат мерки, които влизат в сила от вечерта на петък 27 ноември до 21 декември.

Ето и какви са мерките: 

преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции. В това число влизат всички ученици от 1 до 12 клас; прекратяват се всички извънкласни занимания, всички висши училища, всички присъствени и групови занятия във центрове и школи.

преустановяват се посещенията в детски ясли, градини, детски центрове и групи, предоставящи организирани групови услуги за деца.

преустановяват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 души, с изключение на международните състезания, които вече са започнали. Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика

преустановява се провеждането на конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги в присъствена форма.

преустановява се провеждането на групови културни и развлекателни мероприятия, изключения прави посещението на театър при заетост на местата до 30% от общия капацитет, спазване на дистанция и носенето на маска

не се допуска провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 човека

преустановяват се посещенията във фитнесите, посещенията на всички заведения за хранене – допускат се само доставки на храна за дома и офиса.

преустановявят се посещения в игрални зали и казина, във всички магазини от тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, оптиките, дрогерии, зоомагазин, банки, застрохователи, доставчици на платежни услуги, офисите на телекомуникационни оператори. Забраната е за големи търговски обекти, малките магазини ще продължат да работят.

преустановяват се туристическите посещения в страната и чужбина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: