Ще успее ли Кобрата да поднесе изненада и да победи Джошуа? Мнението на Bet365 и BetCredo.net

25.11.2020 15:15

След множество перипетии, отложен на няколко пъти, мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа най-после ще се състои. Битката е насрочена за 12 декември. За срещата пък Бет365 предлагат доста стабилни коефициенти, така че всеки може да си избере какво да заложи. Повече информация за Bet365 можете да намерите на сайта BetCredo.net/

Първоначално битка между двамата гладиатори трябваше да има на 28 октомври през 2017 година в Кардиф. Тогава обаче, заради контузия в гръдния мускул, Кобрата бе принуден да се откаже. Неговото място в този мач бе заето от Карлос Такам. 

Пулев се превърна в официален претендент за световната боксова титла почти година след отложения си мач срещу англичанина-на 27 октомври 2018, когато насред Арена Армеец нашенецът срази братовчеда на Тайсън Фюри-Хюи Фюри. 

Пандемията от COVID-19 обаче отложи на два пъти новонасрочената битка между двамата. Първата дата за този очакван от всеки българин мач трябваше да бъде 20 юни тази година. После бе сложена нова дата-25 юли 2020, след което мачът някак си увисна във времето и не се знаеше кога и дали изобщо ще се изиграе. Все пак двамата атлети положиха подписите си и вече връщане назад няма-Кубрат Пулев ще се бие за шампионския пояс. 

Остава въпросът дали британските власти ще позволят присъствието на фенове-нещо, което е изключително важно за всеки спорт. Към момента във Великобритания има твърде много заразени и починали от коварния вирус, затова зрители не се допускат на никакви спортни мероприятия, нито на открито, нито на закрито. Засега арената на битката трябва да бъде “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”. Твърде вероятно е обаче двубоят да бъде изместен на “О2 Арена”. 

Букмейкърът Bet365 очаквано дава огромни шансове за спечелването на този двубой на Джошуа, като коефициентът за британеца е 1.10. Ставката за Кубрат пък е 6.50, което само по себе си означава, че нашенецът е абсолютен аутсайдер в мача. Той обаче неведнъж е показал своите умения и опит в подобни двубои, затова нищо не е сигурно.

Статистиката пък от своя страна далеч не е толкова категорична в полза на Джошуа, колкото са коефициентите. Британецът има 24 мача, от които е спечелил 23, 21 от тях с нокаут. Единствената му загуба бе нанесена от Анди Руиз младши. Българинът пък е спечелил 28 от 29-те си мача. Едва 14 от победите му обаче са с нокаут. Единственият неуспех на нашето момче на професионалния ринг бе в мача с Владимир Кличко, където Пулев бе нокаутиран. 

Нека стискаме палци Кубрат Пулев да победи Джошуа и да донесе световната титла в България. 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: