Плевенският талант Светлозар Христов представя ,,Песен свята Българска“ /видео/

25.11.2020 8:20

Набиращият популярност млад изпълнител Светлозар Христов – Заро, част от младите таланти на Плевен в последните години, прави дебют и с народна песен. Клипът към първото му фолклорно изпълнение се върти в ефира на „Фен Фолк ТВ” и в YouTube – канала на медията.

„Песен свята, българска” е продукт на съвместната работа на Заро с някои от най-известните майстори в този жанр. Музиката и аранжимента са дело на Ангел Евтимов – доказан професионалист в музикалната сфера, работил дълги години с певци от най-популярните музикални компании. Текстът е на Пейо Пеев. В клипа участват танцьорите от Фолклорна танцова формация „Веселяци” от Плевен. Самият клип е заснет в комплекс „Извора” в Арбанаси и е дело на небезивестните професионалисти от ,,STUDIO PLEVEN“ .

Младият музикант,  има смелостта да експериментира с жанровете и се представя в съвсем различна светлина при всяка поява на сцената. Изявите му в поп музиката, в модерния фолк и сега в класическия фолклор може и да изненадват, но всъщност са неговият начин да докаже възможностите си.

„Може би много хора ще питат защо работя в толкова различни жанрове… Всъщност мисля, че един изпълнител трябва да може да пее всеки един стил. Винаги съм искал да направя именно такава песен, която да накара хората да усетят българското и да пожелаят да се хванат на хорото. Исках да създам песен, която да се пуска на всеки празник, но да е подходяща и за делник. Като самопродуциращ се изпълнител за момента мога да избера с кого да работя и към кого да насоча проекта си за реклама. Вярвам, че хората ще усетят песента и най-вече любовта към нашата песен свята българска“, казва Заро за новата си песен.

Това е втората му самостоятелна песен след успешния дует с Алекс Илиева, излязъл преди няколко месеца. Тяхната песен „Изпепелявай” имаше голям успех в клубовете и в телевизионния ефир.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: